Optimizarea imaginilor pentru SEO: Importanta, sfaturi si instrumente pentru imbunatatirea performantelor site-ului dumneavoastra

Optimizarea imaginilor este esențială pentru SEO-ul site-ului dumneavoastră, deoarece motoarele de căutare depind de informațiile asociate cu acestea pentru a înțelege contextul în care sunt folosite. Imaginile de calitate, cu dimensiuni adecvate și informații relevante asociate, sunt preferate de Google și alte motoare de căutare. Meta data, cum ar fi titlul și descrierea imaginii, poate fi adăugată prin intermediul tag-urilor „title” și „alt” ale imaginii. Există o mulțime de site-uri, precum Squoosh, care vă permit să optimizați și să convertiți imaginile în formatul preferat de Google. De asemenea, plugin-uri precum Imagify pentru WordPress vă permit să optimizați automat imaginile încărcate pe site. Optimizarea imaginilor poate avea un impact pozitiv asupra performanțelor site-ului dumneavoastră în motoarele de căutare și asupra experienței utilizatorilor.

Optimizarea imaginilor pentru SEO: Importanta, sfaturi si instrumente pentru imbunatatirea performantelor site-ului dumneavoastra Read More »