Ce înseamnă de fapt brandingul și de ce nu este de obicei ceea ce crezi

Ce este brandingul?
Branding-ul este adesea descris ca produsele sau serviciile dvs. să fie unice, transmiterea mărcii dvs. prin calitate, design, imagini și servicii. Adesea, un brand este o reprezentare a proprietarului. Evident, nu puteți scăpa doar prin „ascunderea” brandului dvs. în spatele numelui și logo-ului companiei.

Afacerea dvs. trebuie să fie cunoscută. Găsește-ți nișa, unii cred că există o singură modalitate de a-ți marca afacerea. De exemplu, dacă desfășurați o afacere în care expediați colete sau aveți un magazin cu amănuntul, puteți folosi cu siguranță o siglă a unui pachet. Dar poate că nu aveți doar pachete și transport. Aveți o firmă cu camioane de transport alimente. Ești un serviciu de dădace pentru animale. Ești o firmă de IT.

Lucrurile importante în branding
Brandingul poate ajuta la creșterea încrederii

Încrederea din partea publicului dvs. este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți avea ca afacere, dar acest lucru nu este întotdeauna ușor de câștigat. O afacere căreia îi lipsesc elementele cheie ale brandingului va avea un timp și mai dificil pentru ca oamenii să aibă încredere în ei.

Brandingul este ceva ce mulți dintre noi așteptăm să vedem atunci când ne uităm la întreprinderile din orice industrie, iar lipsa acestui lucru ar putea fi un steag roșu pentru unii. Fără branding, aveți foarte puțin de arătat pentru afacerea dvs.

Dacă ar fi să alegeți între o companie cu un brand clar, cu aspect profesional și o companie care nu a depus acest efort, probabil că știți în care ați avea mai multă încredere. Brandingul vă ajută să arătați clienților potențiali că sunteți o afacere consacrată și credibilă. Puteți folosi acest lucru pentru a le spune oamenilor foarte devreme ce se pot aștepta de la afacerea dvs. Aceasta este o investiție pe care o face afacerea dvs. pentru a se îmbunătăți, iar clienții potențiali vor recunoaște că ați depus eforturi pentru a vă crea brandul.

Vă puteți îmbunătăți publicitatea

Compania dvs. nu va putea ajunge foarte departe fără publicitate. Brandingul și publicitatea merg mână în mână. Dacă doriți să aveți o publicitate mai bună pentru afacerea dvs., va trebui să lucrați mai întâi la crearea unui brand.

Când faceți publicitate pentru afacerea dvs., doriți ca totul să fie coeziv și să reprezinte identitatea și valorile companiei dvs. Aceasta poate fi o provocare atunci când nu v-ați luat timp să vă formați marca. Dacă faceți publicitate fără un brand solid, pierdeți o mulțime de oportunități excelente de a crea o campanie eficientă. Încorporarea mărcii în publicitatea dvs. va contribui la creșterea recunoașterii mărcii dvs. atunci când toate acestea sunt legate.

Este minunat pentru angajații dvs.

Brandingul oferă valoare și în interiorul companiei dvs. Desigur, vrei ca angajații tăi să adore să lucreze pentru compania ta și să simtă că fac parte dintr-o echipă. O companie cu branding excelent va avea un timp mai ușor de a face angajații să simtă că sunt implicați în ceva mai mult decât un simplu loc de muncă.

Pe lângă branding care poate ajuta la atragerea de noi clienți, doriți să investiți și în aspectele de branding care vă mențin echipa motivată. Aceasta include lucruri mărunte precum îmbrăcăminte și mărfuri de marcă, dar și aspectul întregului spațiu de birou. Dacă îți poți motiva angajații prin crearea unui sentiment de unitate prin branding, ai putea ajunge să vezi rezultate excelente în jur.

Brandingul creează clienți loiali

Nu doriți doar clienți care vă recunosc marca și vă folosesc afacerea o singură dată – doriți să creați clienți care continuă să revină. Cu un branding bun, puteți oferi mărcii dvs. o latură mai umană, pe care clienții dvs. o pot asocia mai mult decât o companie care este strict de afaceri.

Concluzii

În multe feluri, poți apela la emoțiile oamenilor prin branding și îi poți face să se simtă mai conectați la compania ta. Brandingul vă permite să construiți relații cu publicul dvs., ceea ce le poate transforma în cele din urmă în clienți fideli. Puteți crea un brand de care oamenii să aibă grijă și să vă puneți în fața companiilor care nu folosesc acest lucru în avantajul lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *