Dacă aveți o afacere tradițională cu sediu fizic, este posibil să faceți încă majoritatea afacerilor offline. Poate aveți un locație fizică și vindeți fie în persoană, prin telefon sau prin poștă. Dacă este așa, nu sunteți singuri. Un sondaj al întreprinderilor mici din 2021 a constatat că 28% încă nu au un site web, cu atât mai puțin să își desfășoare afacerile online.1

Pentru mulți, crearea unei prezențe online poate părea prea complicată sau prea riscantă. Dar există multe motive bune pentru a începe să vindeți (și să își desfășurați afacerile) online. Concluzii cheie Avea un site web este esențial pentru multe afaceri astăzi, deși mai mult de o treime din întreprinderile mici încă nu au unul. Un site web permite clienților să afle mai multe despre compania dvs., să răsfoiască produsele dvs., să studieze caracteristicile, să plaseze comenzi și să primească servicii pentru clienți atunci când le este convenabil. Costul unui site web variază de la sub o sută de dolari pentru un site DIY de bază la mai mulți mii de dolari pe an pentru un site de comerț electronic cu ajutor de întreținere continuă. 9 motive pentru care ar trebui să începeți să faceți afaceri online În multe cazuri, pașii pentru a stabili o prezență online pentru o afacere cu sediu fizic sunt foarte asemănători cu cei dacă ați dori să începeți o afacere online, dar există unele lucruri care fac o prezență online pentru o afacere cu sediu fizic unică.

Iată cele nouă motive principale pentru care ar trebui să stabiliți o prezență online pentru afacerea dvs. offline:

 

  1. Îmbunătățirea imaginii companiei – Fără un site web, clienții pot începe să se întrebe cât de serioase sunteți în ceea ce privește afacerile, sau chiar dacă știu de existența voastră. Astăzi, primul loc unde mulți oameni caută atunci când vor să descopere o afacere nouă sau să afle mai multe despre una pe care au auzit este internetul. Fără o prezență online (și una profesională) nu puteți să vă așteptați ca potențialii clienți să vă ia în serios și veți pierde afaceri către concurenții care au o prezență online eficientă. Pur și simplu, aveți nevoie de o prezență online deoarece potențialii clienți și clienții vă așteaptă să aveți una.

  2. Disponibilitate 24/7 – Cu un site de comerț electronic, clienții dvs. pot citi despre produsele dvs. și pot plasa comenzi oricând, zi sau noapte, 365 de zile pe an. Imaginați-vă ce ar putea face pentru afacerile dvs. să fiți deschiși de 3-4 ori mai mult. Chiar dacă aveți o afacere care oferă servicii tradiționale offline, puteți genera prospecte și cereri chiar și atunci când sunteți închis și puteți urma aceste prospecte și clienți uneori când vă deschideți a doua zi. Mulți oameni vor să își facă cercetările la sfârșitul zilei când afacerile dvs. s-ar putea închide, dar site-ul dvs. poate funcționa ca un vânzător 24/7 care să răspundă la întrebări și să genereze prospecte (sau vânzări).

  3. Asistență pentru clienți mai bună – Internetul vă permite să răspundeți la întrebări, să faceți prezentări de vânzări, să rezolvați probleme ale clienților – toate fără a vă consuma timpul. Creați o video, un set de specificații ale produsului sau o secțiune de întrebări frecvente o dată, iar apoi puteți să îndrumați clienții către acea informație pentru ani de zile. Nu numai că vă economisește timpul, dar oferiți și o asistență mai bună. Clienții și prospectele dvs. caută informații specifice, cum ar fi: ce să ia în considerare înainte de a lua o decizie de cumpărare, cum să rezolve problemele cu o achiziție existentă, orele de funcționare și când pot să ia legătura. Cu o prezență online, le puteți oferi exact informația de care au nevoie, atunci când o caută. Acest lucru înseamnă mai puține apeluri telefonice cu întrebări tehnice și mai multe vânzări. Puteți să vă petreceți mai mult timp lucrând la activitățile care generează venituri în afacerile dvs.
  4. Oportunități de creștere – Cu un site web, puteți începe să vindeți produse și servicii în afara zonei geografice în care vă desfășurați de obicei afacerile. De exemplu, dacă aveți o afacere locală de reparare a mașinilor, puteți începe să vindeți produse online către clienți din întreaga țară sau chiar din întreaga lume. Acest lucru poate fi o modalitate excelentă de a vă mări afacerea și de a vă atinge noi piețe.

  5. Creșterea vizibilității – O prezență online vă poate ajuta să vă faceți afacerea mai vizibilă prin intermediul motoarelor de căutare, cum ar fi Google. Dacă un client căută în motorul de căutare un produs sau serviciu similar celui pe care îl oferiți, site-ul dvs. poate apărea în lista de rezultate. Acest lucru poate ajuta la atragerea de noi clienți și la mărirea afacerii dvs.

  6. Costuri mai mici – Deși un site poate costa între sub 100 de dolari pentru un site DIY de bază și câteva mii de dolari pe an pentru un site de comerț electronic sofisticat cu asistență de întreținere continuă, acest lucru poate fi mai ieftin decât alte opțiuni de marketing. De exemplu, o anunțare în ziar poate costa mai mult decât un site web pentru o perioadă mai lungă de timp și poate ajunge la un public mai restrâns decât un site care poate fi accesat de oriunde.

  7. Control mai mare asupra costurilor – În timp ce un site poate costa între sub 100 de dolari pentru un site DIY de bază și câteva mii de dolari pe an pentru un site de comerț electronic sofisticat cu asistență de întreținere continuă, acest lucru poate fi mai ieftin decât alte opțiuni de marketing. De exemplu, o anunțare în ziar poate costa mai mult decât un site web pentru o perioadă mai lungă de timp și poate ajunge la un public mai restrâns decât un site care poate fi accesat de oriunde. De asemenea, un site vă permite să măsurați și să analizați performanța, astfel încât să puteți ajusta strategiile de marketing și să vă concentrați pe acele tactici care funcționează cel mai bine pentru afacerea dvs. și care vă ajută să vă atingeți obiectivele.
  8. Posibilitatea de a face tranzacții online – Cu un site de comerț electronic, puteți permite clienților să efectueze tranzacții online, astfel încât să puteți vinde produsele și serviciile dvs. către oameni care s-ar putea afla la distanță. Aceasta poate fi o modalitate convenabilă pentru clienți de a face cumpărături, ceea ce poate încuraja mai multe vânzări pentru afacerea dvs.

  9. Măsurarea și analiza performanței – Un site web vă poate oferi informații valoroase despre modul în care afacerea dvs. este văzută de clienți și despre modul în care se comportă acestora pe site. Puteți utiliza aceste informații pentru a vă îmbunătăți site-ul și pentru a face schimbări care să încurajeze mai mulți clienți să rămână și să cumpere de la dvs. De exemplu, puteți utiliza datele despre traficul site-ului și despre comportamentul clienților pentru a vedea care produse sunt cele mai populare și pentru a vă concentra mai mult pe acele produse în strategiile de marketing. De asemenea, puteți utiliza datele pentru a vedea care părți ale site-ului sunt cele mai eficiente și care au nevoie de îmbunătățiri. Acest lucru vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele de afaceri și să vă faceți afacerea mai profitabilă. În plus, puteți folosi datele pentru a face comparatii cu concurenții dvs. și pentru a vedea cum vă poziționați în raport cu ei.

Concluzie
Dacă încă nu aveți o prezență online pentru afacerea dvs., este timpul să vă gândiți serios la aceasta. Există multe motive pentru care afacerea dvs. ar trebui să aibă un site web și să își desfășoare afacerile online, de la îmbunătățirea imaginii companiei și oferirea unui serviciu mai bun clienților, până la creșterea vizibilității și a oportunităților de creștere. Cu costuri accesibile și opțiuni pentru toate bugetele, nu există niciun motiv să nu începeți să faceți afaceri online astăzi.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]