Link-urile scurte și ușor de înțeles sunt foarte importante în publicitatea offline, deoarece acestea sunt adesea folosite pentru a face referire la conținut online într-un mod ușor de înteles pentru privitori. De exemplu, un link scurt poate fi folosit pe bannere publicitare, pe cărți de vizită, sau pe cardurile de mulțumire pentru a încuraja oamenii să lase recenzii.

În loc să le dai o adresă lungă și dificil de memorat, poți să le dai un link scurt care poate fi ușor de copiat și de distribuit precum „bit.ly/CadouriPersonalizate”. Acest lucru poate face diferența între un client care lasă o recenzie sau care trece mai departe.

În general, este important să ai un link scurt și ușor de înțeles atunci când îl folosești în mediul offline, deoarece acest lucru îl face mai ușor de distribuit și de accesat de către utilizatori. În mediul online, poți să dai click ușor pe un link sau să îl copiezi și să îl distribui mai departe, dar în mediul offline, acest lucru poate fi mai dificil. Prin urmare, un link scurt și ușor de înțeles poate face diferența între un utilizator care accesează conținutul tău și unul care trece mai departe.

Cum faci un link scurt și frumos

Există mai multe website-uri care oferă posibilitatea de a face link-uri scurte, cum ar fi Bitly, TinyURL și Rebrandly. Iată cum poți face un link scurt și frumos folosind fiecare dintre aceste website-uri:

Bitly:

 1. Mergi la site-ul https://bitly.com/ și creează un cont gratuit. Ai 50 de link-uri gratuite.
 2. După ce ți-ai creat contul, accesează pagina de link-uri scurte. Apasă „Create new” 
 3. În căsuța de „Link” introduce adresa URL pe care vrei să o transformi într-un link scurt. 
 4. În căsuța „Custom back-half” poți scrie o prelungire personalizata precum „CadouriPersonalizate”, iar link-ul tău va arăta așa „bit.ly/CadouriPersonalizate”
 5. Apasă butonul „Create” pentru a crea link-ul scurt.
 6. Link-ul scurt va fi afișat în căsuța de „Short Link”. Acesta poate fi copiat și distribuit prin rețelele sociale, prin email sau chiar folosit offline.

Rebrandly:

 1. Mergi la site-ul https://www.rebrandly.com/ și creează un cont gratuit.
 2. După ce ți-ai creat contul, accesează pagina de link-uri scurte.
 3. În căsuța de „Destination URL” introduce adresa URL pe care vrei să o transformi într-un link scurt.
 4. În căsuța de „Slug” introduce numele dorit pentru link-ul scurt.
 5. Apasă butonul „Create” pentru a crea link-ul scurt.
 6. Link-ul scurt va fi afișat în căsuța de „Link”. Acesta poate fi copiat și distribuit prin rețelele sociale, prin email sau chiar folosit offline.

TinyURL:

 1. Accesează site-ul https://tinyurl.com/.
 2. În căsuța de „Enter a long URL to make tiny” introduce adresa URL pe care vrei să o transformi într-un link scurt.
 3. Apasă butonul „Make TinyURL!” pentru a crea link-ul scurt.
 4. Link-ul scurt va fi afișat în căsuța de „TinyURL was created!”. Acesta poate fi copiat și distribuit prin rețelele sociale, prin email sau chiar folosit offline.

Este important să ții cont de faptul că atunci când creezi un link scurt, trebuie să alegi cu atenție numele dorit pentru acesta. Alege un nume care să fie ușor de înțeles și care să reflecte conținutul link-ului. De asemenea, asigură-te că link-ul scurt este ușor de pronunțat și ușor de memorat pentru a îl face cât mai accesibil pentru utilizatori.

În concluzie, link-urile scurte sunt o modalitate eficientă de a distribui conținut online sau offline. Acestea sunt ușor de înțeles și de distribuit, făcându-le o alegere populară pentru multe scopuri, cum ar fi cererea de recenzii pe Google, publicitatea unui eveniment sau produs, sau pentru a face share unui articol interesant. Website-uri precum Bitly, TinyURL și Rebrandly oferă posibilitatea de a crea link-uri scurte și frumoase, făcând procesul cât mai simplu pentru utilizatori.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]